Koncert Zagrebačkog ansambla flauta

13/06/2016

Drugi koncert Zagrebačkog ansambla flauta u 4. ciklusu Tri godišnja doba koji nosi naziv Glazbeni vremeplov održati će se 19. lipnja 2016. u 18h u Oris Kući arhitekture na adresi Kralja Držislava 3 u Zagrebu. 

Društvo spektakla pojam je koji je 1967. godine postulirao Guy Debord, o kojem teoretičari danas raspravljaju žustrije nego ikad i koji je ušao u svakodnevni govor. Spektakl je riječ kojom smo svakodnevno okruženi. Koja je pozicija umjetnika u tom društvu spektakla? Koja je pozicija mladih umjetnika i tko su mladi umjetnici današnjice? Kroz format televizijskog showa, koji će plutati između različitih televizijskih formata i žanrova, pokušat ćemo postaviti ova i mnoga druga pitanja gost​ima u našem studiju, ali i samoj publici.

Na koncertu Danas - Doba spektakla biti će premijerno izvedene skladbe koje su pisane upravo za Zagrebački ansambl flauta, a među njima se nalaze kompozicije francuskog skladatelja Alexandrea Ouzounoffa, američkog skladatelja švedskog porijekla Ulfa Grahna, hrvatskih skladatelja Maria Miladina i Frane Đurovića te kompozicija rumunjske poznate skladateljice Doine Rotaru, koja će ujedno i prisustvovati na koncertu.

​Ukoliko želite potvrditi svoj dolazak i rezervirati karte te za sva ostala pitanja, ljubazno molimo da se javite na mail zaf.ansambl@gmail.com