LG-ev najnoviji sustav THERMA V R32 MONOBLOC pruža vrhunske performanse grijanja i uštede

 

12/10/2018

Zagreb, 27. rujna 2018. – LG Electronics je predstavio novu liniju sustava za grijanje THERMA V R32 Monobloc s inovativnim i ekološki prihvatljivim rashladnim sredstvom R32. LG je poduzeo potrebne korake kako bi ponudio idealan klimatizacijski sustav za grijanje koji će zadovoljiti najviše standarde i povećanje potražnje ekoloških prihvatljivih rješenja koja su u skladu sa sve strožim pravilima zaštite okoliša u Europi. 
 
LG-eva sposobnost da uvijek brzo reagira na zahtjeve tržišta, omogućila je kompaniji postavljanje nove prekretnice u industriji rješenja za grijanje. Ovaj inovativni model dizalice topline zrak-voda može se koristiti za razne vrste grijanja – od opskrbe toplom vodom pa do podnog grijanja ili grijanja radijatora, čime predstavlja zamjenu za uobičajeni bojlerski sustav, a uz to je i namijenjen za izravno spajanje sa spremnikom vode. THERMA V R32 Monobloc osmišljen je kako bi korisnicima pružio iznimne vrijednosti, nenadmašnu energetsku učinkovitost, vrhunske pogodnosti i jednostavno upravljanje uz primjenu naprednih tehnologija.
 
Novi tržišni standard za energetsku učinkovitost i performanse
 
LG-eva linija proizvoda THERMA V ima najučinkovitije performanse grijanja na tržištu zahvaljujući desetogodišnjem iskustvu tvrtke u sektoru rješenja za grijanje te više desetljeća bogatom iskustvu u dizajnu klimatizacijskih sustava. Novi model jasno pokazuje LG-evu stručnost i uspjeh u ovoj nišnoj industriji. THERMA V R32 Monobloc ima najbolji sustav grijanja među modelima u liniji THERMA V, a dokaz za to je i što je prema ErP regulativi svrstan u energetski razred A+++, uz sezonski koeficijent performansi (SCOP) od 4.45.
 
Pouzdano grijanje pri niskoj vanjskoj temperaturi još je jedna izvanredna značajka ovog modela. THERMA V R32 može raditi čak i kada temperatura padne na -25 ° C pa tako čak i pri vrlo niskoj vanjskoj temperaturi može zagrijati vodu do 65 °C. 

Uz to, LG-ev revolucionarni spiralni Scroll kompresor također pruža iznimnu učinkovitost i pouzdanost. Pružanje radnog raspona od 10 do135 Hz je značajno poboljšanje u odnosu na raspon od 15 do100 Hz prethodnog modela pa tako THERMA V R 32 Monobloc povećava učinkovitost djelomičnog opterećenja i omogućava brzo postizanje željene temperature. Štoviše, ovaj model omogućava stabilan rad bez vibracija i buke koje je prisutno kod uobičajenog kompresora, čime se omogućava manja potrošnja energije.

Trajnost je još jedna velika prednost proizvoda THERMA V R32 Monobloc. Njegov izmjenjivač topline s posebnim premazom Ocean Black Fin je izrazito otporan na koroziju te je osmišljen za rad u okruženju podložnom koroziji, poput onog u blizini mora. To znači duži vijek trajanja proizvoda te manje troškove održavanja.
 
Unaprijeđeno korisničko sučelje podiže praktičnost na novu razinu
 
Radi povećanja praktičnosti za korisnike, sustav dizalice topline zrak-voda THERMA V R32 Monobloc donosi veći broj poboljšanja svog korisničkog sučelja. Najnovije LG-evo daljinsko upravljanje s novim upravljačem odlikuje elegantan i suvremen dizajn s tipkama na dodir. Osim estetske komponente, ovaj upravljač ima i različite pametne funkcije – od praćenja informacija o potrošnji energije, postavljanja rasporeda pa do rada u slučaju nezgode. Sve ove funkcionalnosti dolaze s intuitivnim korisničkim sučeljem, što omogućava brzu i jednostavnu provjeru statusa i rasporeda rada. Budući da korisnici mogu vizualno provjeriti rad sustava, mogu i jednostavno prilagoditi razinu potrošnje energije kako bi smanjio njen gubitak i troškovi.
 
THERMA V R32 Monobloc dolazi s LG-evom  mobilnom aplikacijom SmartThinQ putem koje je moguće pratiti i daljinski upravljati kompatibilnim LG-evim proizvodima. Ona omogućava korisnicima da upravljaju većinom dostupnih funkcija preko daljinske upravljačke ploče. Funkcije poput napajanja, namještanja postavki rada unaprijed, nadzora potrošnje energije, podešavanja temperature i odabira načina rada mogu se jednostavno postaviti ili pratiti putem aplikacije. Jedna iznimno praktična funkcija je i upotreba aplikacije za zagrijavanje prostorije unaprijed.
 
Što se tiče same instalacije, THERMA V R32 Monobloc se vrlo jednostavno postavlja. Budući da je dizajniran kao sveobuhvatan sustav koji kombinira unutarnje i vanjske jedinice, za njegov rad nisu potrebne rashladne cijevi. Također, računalni program Therma V Configurator omogućava brzo i jednostavno postavljanje i puštanje u pogon jer se postavke mogu namjestiti prije same instalacije.
 
„Izuzetno smo ponosni na našu novoproširenu liniju THERMA V. Naši novi proizvodi predstavljaju najnovije inovacije i tehnološka rješenja koja, s naglaskom na učinkovitost i ekološku prihvatljivost, optimiziraju performanse sustava za grijanje. Ovi proizvodi će potvrditi da je LG uistinu predvodnik na tržištu“, izjavio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska. „LG će nastaviti razvijati proizvode za rješavanje najčešćih problema korisnika te inovacije koje smanjuju štetan utjecaj na okoliš, povećavaju performanse te poboljšavaju korisničko iskustvo i zadovoljstvo.“
 
Sustav THERMA V R32 Monobloc dostupan je i na hrvatskom tržištu.
 
****
 
O tvrtki LG Electronics, Inc
 
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni predvodnik i tehnološki inovator na području potrošačke elektronike, mobilnih komunikacija i kućanskih aparata. Tvrtka ima 77.000 zaposlenika na 125 lokacija diljem svijeta, a u 2016. ostvarila je prodaju od 47,9 milijardi američki dolara na globalnoj razini. LG je podijeljen na četiri poslovne jedinice:  kućanski aparati i zračna rješenja, mobilne komunikacije, kućna zabava i dijelovi vozila. LG je jedan od vodećih proizvođača televizora s ravnim zaslonom, mobilnih uređaja, klimatizacijskih uređaja, perilica rublja te hladnjaka. 2016. ENERGY STAR® proglasio je LG Electronics svojim partnerom godine. Za dodatne informacije posjetite www.LGnewsroom.com