Damir Fabijanić HALUDIZAM/HALUDDISM

08/06/2018

Poštovani,
 
pozivamo Vas na otvorenje izložbe Damira Fabijanića HALUDIZAM/HALUDDISM (Haludovo 1987./2018.), koje će se održati u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU, u četvrtak, 12. srpnja 2018. s početkom u 19.00 sati.
 
Radujemo se Vašem dolasku!
 
Davne 1987. godine za potrebe tadašnjih hotela Haludovo snimio sam pedesetak fotografskih motiva hotelske ponude (arhitekturu, ambijente, hranu, sadržaje, goste…). (...)
Sretna okolnost što sam snimio taj hotelski sustav davne 1987. godine, potaknula me da ponovno ove, 2018. godine (31 godinu poslije), snimim iste motive na isti tehnički način. 
Kao i u mojim radovima – ratnim parovima fotografija prije/poslije o Dubrovniku i okolici, gdje se prvi puta tako izuzetno dogodilo da je isti autor na isti tehnički način (kamere i film) snimio parove istih motiva prije i poslije razaranja (te kasnije razoreno i obnovljeno), ovdje se po drugi puta pojavljuje takva slučajnost. Ovakvim načinom direktne usporedbe na najbolji način ilustrira se razlika kroz tri desetljeća ovoga, do danas našeg najpoznatijeg hotelskog sustava u svijetu.
 
Damir Fabijanić