Elegantno i funkcionalno rješenje tvrtke KE Outdoor Design u Klubu Kempense Golf, Mol, Belgija

 

28/03/2019

Opis projekta: 
 
Mol je mala općina u belgijskoj pokrajini Antwerpen te je među zaljubljenicima u golf poznata po ogromnom golf klubu koji se prostire na više od 47 hektara.
U sklopu golf kluba Kempense, jednog od najpoznatijih u Belgiji, nalazi se golf igralište s 18 rupa okruženo bujnom vegetacijom, s mješovitim stazama, vježbalištima, trgovinama za golfaše i pivnicom.
 
Novi vlasnici golf kluba obratili su se ovlaštenom zastupniku KE Boflex za obnovu vanjskog prostora pivnice, kako bi ga mogli najbolje iskoristiti u svako doba godine.
Potreba vlasnika bila je stvaranje natkrivenog prostora kojim bi dobili dodatna sjedeća mjesta u restoranu, a koji bi istovremeno bio elegantan, funkcionalan i usklađen s osnovnim arhitektonskim stilom pivnice.
 
Odabrali su pergolu Gennius Isola 2 koja se sastoji od 3 modula postavljenih jedan uz drugi, u crnoj inver boji s pokrovom od bijelog platna za zasjenjivanje Ferrari. Isola 2 odlikuje se svojim minimalističkim linijama i pokrovom u obliku blagog luka koji jamči minimalno zauzimanje prostora u visinu. Nakon montaže triju modula Isola 2 pivnica je dobila približno 80 novih sjedećih mjesta. U slučaju lošeg vremena konstrukciju se može zatvoriti zahvaljujući sustavu bočnih rolo tendi Gennius Vertika.  
 
Dodana je LED traka duž cijelog unutarnjeg oboda konstrukcije čime je stvoren pravi večernji ugođaj – savršen za igrače koji se žele opustiti nakon dana provedenog na travi.
 
 
Tehničke značajke:
 
GENNIUS Isola 2 – pergola tenda s aluminijskom konstrukcijom, dostupna u samonosivoj i prislonjenoj inačici
 
Visina obodne trake: 30 cm
Maksimalne dimenzije pojedinačnog modula: 550x700
Maksimalne dimenzije dvostrukog modula: 550x1000
Samonosivi sustav u dimenzijama 550 x 700 s četirima stupovima i 550 x 1000 sa šest stupova
Prislonjeni sustav u dimenzijama 550 x 700 s dvama stupovima i 550 x 1000 s trima stupovima
Dodatna oprema: Komplet bijele LED rasvjete s mogućnošću prigušivanja, na unutrašnjem obodu
Dodatna oprema: Vertika Gennius
Viteria Inox.
Zakrivljene poprečne grede za pridržavanje platna s malim međurazmakom.
Poprečne grede postavljene usporedno sa zidom ili okomito na njega.