FGAG Split : Izložba idejnih rješenja rekonstrukcije Galerije fotografija Fotokluba Split

 

04/02/2021

 
FGAG Split : Izložba idejnih rješenja rekonstrukcije Galerije fotografija Fotokluba Split
 
 
U subotu, 6. veljače, otvara se izložba studenata završne godine Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu koji su u okviru kolegija Interijer pod mentorstvom profesora Nene Kezića, Domagoja Bolanče i Samanthe Pavić dobili zadatak osmisliti idejno rješenje preuređenja unutrašnjosti Galerije fotografija Fotokluba Split. Studenti su zajedno s profesorom i asistentima posjetili Galeriju fotografija krajem prošle godine, a predsjednica Fotokluba Split Maja Prgomet tom ih je prilikom upoznala s povijesti udruge, kao i lokacije na kojoj udruga djeluje gotovo 70 godina (Marmontova 5). 
 
Idejna rješenja koja su studenti prezentirali profesoru Keziću, asistentima Bolanči i Pavić, te gostima kritičarima 25. siječnja 2021. godine na Fakultetu (i virtualno), u formi su plakata i maketa prikazani na ovoj izložbi, te pokazuju širi spektar mogućnosti artikulacije prostora Galerije fotografija i tajništva udruge – od krajnjeg minimalizma do iznimno dinamičnih i futurističkih rješenja preoblikovanja prostora.  Tijekom semestra, studenti su odslušali posebno strukturirano predavanje o svjetlu za izložbeni prostor Fotokluba, gosta predavača Ranka Skansija (Studio Lumigea).
 
Izložba se otvara 6. veljače u 12:00 sati uz podršku dekana dr. sc. Nikše Jajca i predsjednicu Fotokluba Split, Maju Prgomet. Izložba idejnih rješenja uvod je i u veliki jubilej Fotokluba Split, 110. rođendan, koji će udruga proslaviti u travnju ove godine.
 
Izložba se može pogledati do 17. veljače u radnom vremenu Galerije.
Radno vrijeme:
Ponedjeljak, utorak, srijeda, subota  10 do 12 h
Četvrtak i petak  17 do 20 h 
 
 
 
Autori:
Baban Dijana 
Balorda Sara 
Banjan Marino 
Barić Luka 
Batalić Barbara 
Bauk Mislav 
Belamarić Dora 
Borković Niko 
Botić Jelena 
Cafuk Rija 
Čerina Klara 
Čović Akulina 
Ćaleta Ante 
Dešković Nora 
Džajić Zdravka 
Grbavac Iva 
Jakus Marina 
Jukić Jelena 
Kakić Ana 
Kereta Mara 
Krajina Mislav 
Lovrić Katarina 
Marasović Ana 
Radonić Petra 
Šatara Ivana 
Šego Nikol 
Šimović Barbara 
Šunjo Marta 
Vulić Lucija 
Vukorepa Lana 
Zonjić Tea 
Zorić Helena