Izložba Dominika Vukovića Hahari i žabe

 

05/03/2019

Velika izložba jednog od najboljih mladih ilustratora 
 
U četvrtak, 14. ožujka 2019. s početkom u 20 sati u Laubi – kući za ljude i umjetnost održat će se otvorenje izložbe Dominika Vukovića pod nazivom Hahari i žabe.
 
Riječ je o seriji od stotinjak crteža nastalih u protekle dvije godine u kojima će vas Dominik Vuković iscrtanim „albumom uspomena“ odvesti u zaboravljene trenutke djetinjstva.
 
U seriji crteža Hahari žabe Dominik Vuković iznosi citate vlastitoga djetinjstva koji se poput malih pripovjednih jedinica sjećanja oblikuju u fragmente - male motivske jezgre doživljaja, stvarnih prostora i izmaštanih svjetova iz jednog minulog vremena. Autorskim pristupom i nepretencioznim minimalizmom Dominik ponire u  daleki i bezbrižni svijet velikih želja malih ljudi, svijet čuda i prvih začudnih spoznaja, od prvog bicikla, praćki i zmajeva, preko prve tučnjave i razbijenih koljena, do prvog poljupca, prvog Playboya i prve cigarete. Ova naizgled  osobna tema, ne samo da lucidno svjedoči o duhu jednog vremena, već je i instrument otkrivanja otvoren za različita čitanja, ali i poticaj za promišljanje o vlastitim sjećanjima.
 
Izložba ostaje otvorena do 24. ožujka 2019.
 
Dominik Vuković (1990.) završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna 2009. godine. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti, smjer grafika u klasi profesora Svjetlana Junakovića 2015. godine. Sudjelovao je na brojnim likovnim kolonijama i radionicama te izlagao na četiri samostalne i više skupnih izložbi. Nakon diplome djeluje u kolektivu Space Shuttle s Klarom Rusan i Martinom Hrastićem. Surađivao je s kolektivom Pimp my Pump u ateljeu ulične umjetnosti Lapo-Lapo gdje se upoznao s izradom murala. Surađuje s hrvatskim izdavačkim kućama Fraktura, V.B.A., Albatros i Mala zvona. Živi i radi kao freelance ilustrator, grafičar i slikar u Zagrebu.