Izvanredna stambena zgrada s posebnim heroal elementima izrađenima po mjeri

19/09/2017

U Pankracu, omiljenoj stambenoj i poslovnoj četvrti južno od povijesnog centra Praga, 2017. godine izgrađen je neboder V-Tower. U ovoj se građevini visokoj 104 metra na 30 katova nalazi 120 apartmana, a V-Tower već se sada smatra jednim od najekskluzivnijih nebodera u Češkoj Republici. 

Fotografija: heroal
 
Podaci o projektu:
Naziv: V-Tower, Prag, Češka
Investitor: PSJ INVEST, a. s.
Planiranje / arhitekti: Radan Hubička Architectural Studio
Izvođač: Sipral a. s.
Dovršetak radova: 2017
 
Ekskluzivna ovojnica nebodera zahvaljujući tvrtki heroal, kvaliteta – Made in Germany
 
Da bi se dodatno naglasila simbolika slova „V”, naglasak se stavio na visoku transparentnost. Ona se mogla ostvariti s više od 1700 kvalitetnih optimiziranih heroal elemenata kliznog sustava s podizanjem heroal S 77 SL i prozorskog sustava heroal W 72. 
 
Fotografija: heroal
 
Zbog posebnog načina gradnje i visine građevine poseban je izazov bio osigurati otpor opterećenju vjetrom klase C3 i vodonepropusnost pri kiši koja pada pod kutom za 8A. Ostale izazove za prozore i klizne elemente s podizanjem predstavljale su zvučna izolacija do 39 dB i toplinska izolacija od maksimalno 1,5 W/m²K kao i propusnost zraka klase 4. Za tvrtku heroal ovo nije bio nikakav problem – sustavi heroal W 72 i heroal S 77 SL čak i nadmašuju ove zahtjeve.
 
Fotografija: heroal
 

Unutarnji dizajn osmišljen po mjeri i posebne usluge zaokružuju stambeni ambijent

V-Tower nudi ekskluzivne stambene jedinice od 50 do 380 kvadratnih metara. Svaki od apartmana individualno su i po mjeri osmislili arhitekti unutarnjeg uređenja na taj način da je svaki kvadrat stambene površine maksimalno iskorišten. Balkoni i terase koji okružuju neboder i brojne usluge nadopunjavaju luksuznu udobnost. Osim toga, na krov nebodera postavljen je bazen dok se donje etaže koriste kao sauna, spa i fitness zona za stanare. Iako još tada neboder nije bio dovršen, V-Tower je već osvojio dvije nagrade. Ova je novogradnja 2015. godine osvojila nagradu „Best Residential High-rise Architecture in the Czech Republic” kao i nagradu „Best Residential High-rise Development in the Czech Republic” u kategoriji „Europa” - nagrade koje naglašavaju posebnost ove građevine.

Fotografija: heroal

heroal – vodeći proizvođač aluminijskih sustava

Tvrtka heroal kao jedan od vodećih proizvođača aluminijskih sustava razvija i proizvodi sustave za prozore, vrata, fasade, rolete i rolo vrata koji su optimalno međusobno usklađeni te sadrže dodatke poput grilja i kliznih roleta, zaštite od insekata, kao i balkonskih i običnih nadstrešnica. Zahvaljujući minimalnoj energetskoj potrošnji kod proizvodnje te maksimalnoj energetskoj uštedi za vrijeme uporabe, sustavna rješenja tvrtke heroal značajno doprinose održivom načinu gradnje, a s tim je povezana i visoka ekonomičnost prilikom izrade sustava i povećanje građevinske vrijednosti.   Više od 800 zaposlenika u svim granama poduzeća neprestano radi na usavršavanju sustava i optimizaciji kvalitete servisa i usluga tvrtke heroal. Brend heroal predstavlja vrhunsku kvalitetu „made in Germany” te je certificiran prema normi ISO EN 9001. Proizvodi i sustavi tvrtke heroal proizvode se isključivo na lokacijama u Njemačkoj, i to u sjedištu poduzeća u Verlu i u Hövelhofu. 
 
Više informacija možete pronaći na stranici: www.heroal.com