LG-ev grijač potrošne tople vode donosi ultra učinkovite performanse uz očuvanje okoliša

 

22/03/2021

LG-ev grijač potrošne tople vode donosi ultra učinkovite performanse uz očuvanje okoliša

Inverterski kompresor poboljšava performanse grijanja i smanjuje potrošnju energije dok pametne značajke pružaju poboljšanu praktičnost

LG Electronics (LG) je predstavio svoj napredni i štedljivi inverterski grijač potrošne tople vode na sajmu CES® 2021. Novi model pokreće LG-ev poznati DUAL Inverter kompresor koji doprinosi brzom i učinkovitom grijanju vode, dok istovremeno donosi nižu potrošnju električne energije i manje troškove, a dobitnik je i nagrade CES Innovation Award. Osim toga, ovaj visokoučinkoviti i izdržljivi pametni uređaj je kompatibilan s aplikacijom LG ThinQ™ za praktično upravljanje unutar ili izvan kuće.

 
LG-ev DUAL Inverter kompresor zagrijava vodu koristeći kondenzacijsku toplinu koja nastaje u procesu kompresije i cirkulacije radne tvari. Rezultat je bojler koji godišnje koristi do 74 posto manje energije za rad od uobičajenog električnog bojlera. Novi će proizvod biti dostupan u kapacitetima od 200 i 270 litara, a može se pohvaliti impresivnim ocjenama energetske učinkovitosti A+ i A++. Osim toga, izuzetno izdržljivi kompresor i spremnik za vodu pokriveni su i 10-godišnjim jamstvom. LG-ev učinkoviti sustav koristi toplinu iz zraka za smanjenje potrošnje električne energije, dok njegova dva unutarnja izvora topline - dizalica topline i grijač - osiguravaju da korisnici nikad neće ostati bez tople vode čak i u vrijeme povećane potrošnje.
 
Pametni inverterski grijač potrošne tople vode se može povezati s Wi-Fi mrežom, što omogućuje da  se spoji i s LG-evom mobilnom aplikacijom ThinQ koja je dostupna za Android i iOS uređaje. Pomoću te aplikacije vlasnici mogu upravljati i nadzirati sustavom na daljinu, primati redovite podsjetnike na održavanje i dijagnosticirati određene poteškoće bez da moraju zvati korisničku službu. Korisnici također mogu provjeriti temperaturu vode u stvarnom vremenu i pomoću funkcije rasporeda postaviti vrijeme i trajanje rada grijača.
 
„Novi inverterski grijač potrošne tople vode odražava našu predanost pružanju proizvoda visokih performansi koji imaju smanjuju troškove energije u kućanstvu, ali i smanjuju utjecaj na planet“, rekao je Lyu Jae-cheol, predsjednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „LG će nastaviti razvijati ekološki odgovorna rješenja koja svakodnevni život čine ugodnijim za korisnike širom svijeta.“
 
Ovaj proizvod je dobitnik svih glavnih nagrada za dizajn - iF Design, Red Dot, IDEA -  a krasi ga elegantan, moderan izgled koji je u skladu s LG-evim najnovijim premium kućanskim aparatima te je jednostavan za ugradnju. LG-ev inverterski grijač potrošne tople vode bit će dostupan na tržištima diljem Europe i Sjeverne Amerike od prvog tromjesječja 2021. godine.