LG-evi novi modeli OLED televizora stigli u Hrvatsku!

 

23/05/2018

LG-evi novi modeli OLED televizora stigli u Hrvatsku!
Premium modeli za 2018. godinu dolaze s procesorom slike α9 te tehnologijom ThinQ® AI  
 
LG Electronics (LG) je u Hrvatskoj predstavio nove modele svojih OLED televizora koje krasi elegantan dizajn i napredne tehnologije za prikaz savršene 4K slike i zvuka. Cijeli portfelj na najbolji način odražava kako kompanija vidi televizore novog doba – tehnološki i dizajnerski sofisticirane uređaje koji pružaju istinski osjećaj kina u domu. Svi oni reproduciraju najvjerniju sliku sa savršenom crnom bojom, beskonačnim kontrastom i proširenim spektrom boja, imaju podršku za sve najpopularnije HDR formate (Dolby Vision™ / Advanced HDR by Technicolor / HDR10 Pro / HLG Pro), a donose i značajke umjetne inteligencije za još jednostavnije upravljanje i udobnost.

 
 
 

Procesor α9 poboljšava performanse boja i prikaz pokreta
LG-evi OLED televizori za 2018. predvođeni su 77/65-inčnim varijantama modela iz serije LG SIGNATURE W8, a tu su i tri modela OLED TV-a s dijagonalama zaslona od 65/55 inča – E8, C8 i B8. Model C8 od ove godine bit će dostupan i u 77-inčnoj varijanti, a tzv. početni model B8 će imati procesor slike α7. Svi ostali dolaze s novim inteligentnim procesorom α9. Zahvaljujući njemu, budući vlasnici OLED televizora W8,  E8 ili C8 moći će doživjeti dodatno poboljšani prikaz slike i preciznije boje iz gotovo bilo kojeg kuta gledanja, a sve uz savršenu razinu crne koja je već zaštitni znak LG-evih OLED televizora. 
Ključna inovacija kod ovog novog i brzog procesora je smanjenje šuma u četiri koraka – dvostruko više od uobičajenih tehnika. Algoritam omogućava veću kontrolu kod povećavanja oštrine i jasnoće slike te učinkovitiji prikaz finih gradacija boja. Zahvaljujući naprednim mogućnostima mapiranja, procesor α9 dodatno poboljšava performanse boja i čini ih mnogo vjernijima izvornom sadržaju. Podržava i visoku brzinu prikaza (HFR) od 120 sličica u sekundi za neometan i jasan prikaz pokreta.
 
 
Napredne glasovne mogućnosti umjetne inteligencije
Zbog ugrađenih funkcionalnosti umjetne inteligencije (platforma ThinQ® AI), korisnici novih LG-evih televizora mogu govoriti izravno u daljinski upravljač kako bi uživali u praktičnim značajkama tehnologije glasovnog asistenta. Za to se koristi Natural Language Processing (NLP), a podržane usluge temeljene su na elektroničkom programskom vodiču (EPG) za dobivanje informacija u stvarnom vremenu i pronalasku kanala koji nude željeni sadržaj. NLP će u početku biti dostupan samo na 14 najvećih tržišta. Međutim, korisnici iz drugih država, uključujući Hrvatsku, će ovu funkciju mogu koristiti odabirom jednog od deset glavnih jezika u postavkama (engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski, brazilski portugalski, poljski, korejski, ruski i turski).

 
 


 
Audiofili dolaze na svoje
Osim savršenog prikaza slike i pogodnosti koje donosi platforma ThinQ® AI, za ultimativni zvuk zaslužan je Dolby Atmos® – tehnologija koja gledatelje stavlja u središte svojom snažnom i detaljnom zvučnom kulisom koja ispunjava cijelu prostoriju.
 
W8 - Wallpaper TV
Najveća zvijezda hrvatske prezentacije, održane u Oris – Kući arhitekture, bio je flagship model LG SIGNATURE OLED TV W8 koji, kao i njegov prethodnik, slijedi filozofiju manje je više jer su svi nepotrebni elementi uklonjeni kako bi u središtu pozornosti bio upravo njegov zaslon. Uz tanak profil, televizor izgleda kao da lebdi u zraku jer se OLED panel – debljine svega nekoliko milimetara  – postavlja izravno na zid pomoću magnetskih ploča. Ovako tanak dizajn omogućava upravo OLED tehnologija. Time se gotovo u potpunosti gubi prostor između televizora i zida, prisutan kod uobičajenih nosača, pa korisnici imaju osjećaj da je riječ o umjetničkoj slici ili prozoru. Uranjajućem dojmu pridonose od zaslona odvojeni zvučnici koji Dolby Atmos® zvuk šalju prema gore, a soundbar ujedno služi i za smještaj svih ostalih hardverskih komponenti televizora.
 
Televizori koje smo danas predstavili pokazatelj su naše predanosti inovacijama i vodstvu na globalnom tržištu OLED i premium TV-a. Najprodavaniji smo brand OLED televizora još od 2013. godine jer svojim korisnicima kontinuirano pružamo daleko najbolje iskustvo gledanja, rekao je Mario Medved, direktor LG-a u Hrvatskoj.
LG-evi novi modeli OLED 4K televizora dostupni su ili uskoro dolaze na hrvatsko tržište (s iznimkom serije G)  po sljedećim preporučenim maloprodajnim cijenama:
 
OLED55B8PLA.AEE 16,999
OLED55C8PLA.AEE 16,999
OLED55E8PLA.AEE 23,999
OLED65B8PLA.AEE 25,999
OLED65C8PLA.AEE 25,999
OLED65E8PLA.AEE 32,999
OLED65W8PLA.AEE 54,999
OLED77C8LLA.AEE 69,999
OLED77W8PLA.AEE 99,999
 
Sve do sredine srpnja LG Hrvatska je za kupce svih svojih modela OLED, ali i UHD LED televizora za 2018. i 2017. godinu produžio redovno dvogodišnje jamstvo za još tri godine. Tako se registracijom nakon kupnje na ovom linku može ostvariti čak 5 godina sigurnosti koje podrazumijevaju besplatne popravke i rezervne dijelove u slučaju kvara uređaja. Detalji o ovoj pogodnosti, uključujući popis podržanih modela, mogu se pronaći ovdje.
 
 
****
 
O tvrtki LG Electronics, Inc
LG Electronics, Inc. je globalni tehnološki inovator i proizvođač koji posluje na više od 100 lokacija diljem svijeta. Tvrtka je u 2017. ostvarila prodaju od 55,4 milijardi američki dolara na globalnoj razini, a podijeljena je na pet poslovnih jedinica:  Home Appliance & Air Solutions, Home Entertainment, Mobile Communications, Vehicle Components and Business-to-Business. LG je vodeći proizvođač televizora, hladnjaka, klimatizacijskih uređaja, perilica rublja te mobilnih uređaja, a treba spomenuti liniju premium proizvoda LG SIGNATURE te one s značajkama umjetne inteligencije ThinQ.  Za dodatne informacije i vijesti o LG Electronicsu posjetite www.LGnewsroom.com