Make me! - međunarodni natječaj za mlade dizajnere

 

18/02/2019

Make me! – 12. međunarodni natječaj za mlade dizajnere u sklopu Łódź Design Festivala
 
Međunarodni natječaj make me! ključna je komponenta Łódź Design Festivala te je jedan od najznačajnijih međunarodnih natječaja za mlade dizajnere. Usmjeren je ne samo na diplomirane dizajnere već i na studente od 20–35 godina. Prijavljeni radovi mogu se referirati na industrijski dizajn, grafiku, arhitekturu ili modu.
 
Radovi se evaluiraju u dva selekcijska kruga od strane specijalnog žirija različitih interesa i preferencija. Ovogodišnji žiri čine: Agnieszka Jacobson-Cielecka, od 2011. umjetnička i programska ravnateljica u Školi za oblikovanje i koautorica kurikuluma; Czesława Frejlich, profesor i učitelj dizajna na Fakultetu industrijskog dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Krakovu i na Fakulteta dizajna na Akademiji likovnih umjetnosti u Varšavi, koorganizator Poljskog nacionalnog biennala umjetnosti dizajna; Agata Kulik-Pomorska i Paweł Pomorski, osnivači dizajnerskog studija i branda MALAFOR koji producira namještaj i eco-friendly uporabne proizvode; i Michał Piernikowski, ravnatelj Łódź Design Festivala, entuzijast za urbane aktivnosti i dizajn, organizator i koorganizator mnogih projekata povezanih s kreativnim industrijama. Mariusz Włodarczyk, dopredsjednik za Studije, razvoj i stjecanje sredstava na Strzemiński Akademiji umjetnosti u Łódźu, i dugogodišnji dekan Fakulteta za industrijski dizajn i dizajn interijera, bit će u žiriju po prvi put.
 
Maurizio Burrato će ove godine također debitirati u žiriju. Rođen je 1966 u Pinerolu, u Italiji. Studirao je industrijski dizajn i građevinski inženjering na Tehničkom institutu M. Buniva. 1994–2013, radio je kao menadžer prodaje u raznim MFC i HPL/CPL produkcijskim tvrtkama. Član je Interprint project tima od 2013.
 
Žiri će izabrati 20 najboljih projekata, koji će biti prezentirani na izložbi kao dio Łódź Design Festivala 2019. Pobjednik izabran u drugom selekcijskom krugu primit će glavnu PARADYŻ NAGRADU, koja iznosi 50,000.00 poljskih zlota, koje je osigurao pokrovitelj festivala Ceramika Paradyż.
 
Łódź Design Festival osnovan je 2007 kao revija ostvarenja poljskog dizajna. Od samih početaka, prezentira različite aspekte dizajna – od industrijskog dizajna, preko grafičkog dizajna, arhitekture...Danas se fokusira na goruća pitanja, interpretiranje fenomena i kritičku diskusiju. Također, pokazuje inovacije i projekte koji se tiču našega okruženja.
 
INFORMACIJE
 
Poziv za prijavu radova: 
10.12.2018. – 16.03.2019. do 16 sati
Kotizacija: 150.00 PLN
Prijava se prilaže putem formulara na službenoj web stranici natječaja:
Nagrade:
Glavna PARADYŻ NAGRADA: PLN 50,000.00
Specijalna nagrada: PLN 10,000.00 
INTERPRINT specijalna nagrada: PLN 5,000.00
Izložba prijavljenih radova:
17.–26.05.2019., Łódź Design Festival
Art_Inkubator, Fabryka Sztuki
 Tymienieckiego 3, Łódź