Međunarodni arhitektonski Master Class - Glenn Murcutt

 

02/01/2019

Ovogodišnji Glenn Murcutt International Architecture Master Class održat će se u Australiji od 15. - 29. rujna 2019. Ovaj anualni događaj realizira se svake godine od 2001. te su ga pohađali arhitekti i akademici iz preko 80 zemalja.
 
Glenn Murcutt najpoznatiji je australijski arhitekt čiji je rad međunarodno prepoznat. Dobitnik je Pritzkerove nagrade za 2002. te je gostujući profesor na nekoliko prestižnih sveučilišta. Također, dobitnik je i nekoliko drugih prestižnih nagrada: Zlatna medalja Kraljevskog Instituta arhitekata Australije, Medalja Alvar Aalto (Finska), Medalja Thomas Jefferson za 2001 (SAD), Green Pin - međunarodna nagrada za arhitekturu i ekologiju (Danska) te Asia Pacific Culture and Architecture Design Award za 2001. Dobitnik je i Zlatne medalje Američkog instituta arhitekata za 2009. godinu.
 
The Glenn Murcutt Master Class dvotjedni je rezidencijalni studijski program koji se održava svake godine u Australiji. Prvi tjedan program održava se u Riversdaleu, u Edukacijskom centru Arthur i Yvonne Boyd, veličanstvenom ruralnom utočištu južno od Sydneya. Riječ je o nagrađenom zdanju koje je 1999. godine projektirao Murcutt, a koje je Thomas J. Pritzker opisao kao remek djelo. Glenn osobno vodi Master Class, boravi u Riversdaleu sa sudionicima te vodi program. Drugi učitelji na Master Class-u su arhitekt i edukator Richard Leplastrier, nagrađivani i internacionalno publicirani  arhitekt Peter Stutchbury, vodeći akademik i praktikant profesor Brit Andresen te Lindsay Johnston, bivša dekanica arhitekture na Sveučilištu u Newcastleu u Australiji. Drugi tjedan Master Class-a održat će se u Sydneyu. Prijave na Master Class otvorene su arhitektima, akademicima, doktorandima i starijim studentima arhitekture. Primaju se samo 32 participanta.
 
 
 
Informacije i obrazac za prijavu: