Mikser festival 2021: Nova vrednost

17/03/2021

Mikser festival 2021: Nova vrednost

Mikser je raspisao Dizajn kamp na Mikser Festivalu: Otvoren poziv mladim autorima za trodnevnu radionicu pod nazivom “Nova vrednost”.

U okviru Mikser festivala 2021. koji će ove godine, pod sloganom Zagrljaj, biti održan od 26. do 28. svibnja u prirodnom ambijentu   kompleksa Zornića kuće, Mikser i Savez izviđača Srbije, uz podršku Šumarskog fakulteta, organiziraju Dizajn kamp i pozivaju mlade autore da se prijave na trodnevnu radionicu Ghost Project: Nova vrijednost za izradu održivih rešenja za život u prirodi, koristeći  odbačene sekundarne sirovine. 

Mikser festival potiče mlade dizajnere da svojim inovativnim rješenjima reagiraju na pojačanu potrebu za boravkom u prirodi i svoja iskustva pretoče u projekte koji će smanjiti otpad u našem okruženju dajući mu novu uporabnu vrijednost i doprinijeti podizanju svijesti o utjecaju konzumerizma i otpada na životno okruženje, te ukazati na važnosti održivog dizajna za njeno očuvanje, nakon godine velikog usporavanja uzrokovanog globalnom pandemijom.

Formular za prijave je otvoren do 5. svibnja 2021. Finalna lista sudionika bit će objavljena 8. svibnja na web stranici mikser.rs i društvenim mrežama organizacije Mikser.

Formular je na ovom linku: http://formulari.mikser.rs/ghostproject/  

Predmet radionice je osmišljavanje i realizacija funkcionalnih prototipova predmeta koji imaju uporabnu vrijednost za život u prirodi, uz korištenje odbačenih sirovina.

Radionica "Nova vrednost" dio je projekta Ghost Project koji predstavlja međunarodnu platformu za talentirane pojedince u    području industrijskog dizajna. Projekt je iniciran 2006. godine, kao mala lokalna izložba, da bi narednih godina prerastao u jednu od najvećih regionalnih smotri talenata iz područja dizajna, a zatim i u mjesto razmjene znanja, vještina i ideja među mladim dizajnerima.