Otvorene prijave: Simon Living Places Award 2020

 

05/06/2020

Prijave za arhitektonsku nagradu Simon Living Places su otvorene!
 
Living Places bijenalnu nagradu pokrenuo je 2016. španjolski Simon na njihovu 100-godišnju obljetnicu postojanja, a inicijativu podupire Fondacija Mies van der Rohe. Prijave se bez naknade zaprimaju u video formatu do 15. rujna 2020. u kategorijama za najbolji kolektivni i privatni prostor. 
Radovi moraju bit realizirani u periodu između 1.siječnja 2018. i 31. prosinca 2019. na području Europe ili Meksika.
 
Cilj nagrade je istaknuti arhitektonske projekte (interijere, javne površine, krajobrazna rješenja) čiji su prostori izuzetno udobni za svoje korisnike. Simon Living Places promovira arhitekturu kojoj je prioritet dobrobit korisnika i njihovo zadovoljstvo pri svakodnevnom korištenju prostora.  
 
2018. zaprimljeno je 145 prijava, a završna ceremonija ugostila je meksičku arhitekticu Fridu Escobedo i američku arhitekticu Marthu Thorne u Simon's showroomu u Barceloni. Tada je  nagradu u kategoriji  za najbolji privatni prostor dobio Lluis Alexandre Casanovas Blanco za koloritnu Boom House u Barceloni. Nagradu za kolektivni prostor osvojio je Isaac Broid iz meksičkog studia Productora za Centro Cultural Teopanzolco u Cuernavaci. 
 
Productorin arhitekt Vicot Jaime član je ovogodišnjeg žirija, kojeg čine indijska arhitektica Anupama Kundoo, pariška redateljica Louise Lemoine, arhitektica Ana Luisa Soare, hrvatski dizajner svjetla Dean Skira i direktor Simon dizajna Salvi Plaja.
 
Radovi se mogu prijaviti individualno ili kao tim, a klijenti i suradnici mogu također nominirati radove u nečije ime. Ocjenjivački sud odabrat će pet finalista u svakoj kategoriji te će u studenom oba pobjednika biti nagrađeni novčanom nagradom od 10.000 eura.
 
Više informacija na https://simonprize.org/