Izložba Glenna Murcutta - Jedna kuća

 

18/02/2015

U subotu, 21. veljače 2015., u 19 sati, u Oris Kući arhitekture otvara se izložba Jedna kuća, posvećena jednom projektu Glenna Murcutta.

Glenn Murcutt jedan je od od onih rijetkih arhitekata koji i dalje sve projekte, od skice do detalja, crta ručno. Takve originalne crteže njegova projekta kuće u Gloucesteru čija izvedba će uskoro započeti posjetitelji će imati priliku vidjeti tijekom sljedeća dva tjedna u Oris Kući arhitekture.

Golema prostranstva Australije mjesta su razvoja jedne autentične, vitalne, pa i samouvjerene arhitektonske kulture koja je duboko ukorijenjena u lokalnim datostima, ali nije autarkična nego plodonosno doprinosi internacionalnoj arhitektonskoj debati. Globalni medijski interes za australsku scenu posebno je fokusiran na Glena Murcutta, možda najmanje glamuroznog dobitnika Pritzkerove nagrade, no njegova arhitektura ne nastaje u kulturnom vakuumu nego se nastavlja na rad australskih modernističkih arhitekata sredine dvadesetog stoljeća kao što su Bill i Ruth Lucas i Neville Guzman.

Maroje Mrduljaš

Događanja u sklopu izložbe:

Utorak, 24. veljače 2015., 19:00 - predavanje Aleša Vodopivca o australskoj i arhitekturi Glenna Murcutta
Utorak, 3. ožujka 2015., 19:00 - prikazivanje intervjua Aleša Vodopivca s Glennom Murcuttom

Vidimo se na otvaranju!