Konferencija: Women in Adria

03/05/2021

Prva konferencija za žene u građevini i povezanim industrijama.

Građevina je tradicionalna dominantno muška industrija, u Hrvatskoj je građevinarstvo djelatnost s najvišim udjelom muškaraca od 89,4%. Međutim, u 21. stoljeću je vrijeme za stvarne promjene. Zbog toga mreža žena u biznisu Women in Adria organizira prvu konferenciju „Žene u građevini i povezanim industrijama“ koja će se održati 1. lipnja te će okupiti upravo žene iz navedenih sektora. Bit će to mjesto na kojem će ženo otvoreno pričati o svojim izazovima i problemima s kojima susreću tijekom svoje karijere.  

Kakva je situacija za žene u građevini?

Naime, osim slabe zastupljenosti žena u građevinskim kompanijama nedostaje ih i na vodećim pozicijama, a kao vlasnice tvrtki gotovo da ne postoje.

Povezane struke kao što su arhitektura i geodezija za žene ne nude puno bolje prilike. Kod arhitektica je malo drugačija situacija jer one često pokreću vlastite tvrtke, međutim njihove tvrtke ostaju u mikro segmentu što je specifično za žensko poduzetništvo. Ništa bolja situacija nije ni za geodetkinje koje se susreću s predrasudama u privatnom i javnom sektoru, a kao poduzetnice su rijetkost.

Iako broj žena u građevini, arhitekturi, geodeziji i srodnim djelatnostima raste,  žene su i dalje slabo zastupljene.

Zašto je potrebna konferencija fokusirana na žene?

Cilj ove konferencije je umrežavanje žena iz područja građevine, arhitekture i geodezije, kao i osnaživanje kako bi pomicale vlastite granice. Stručnjakinje iz istog područja podjelit će iskustva kako mijenjaju tradicionalno mušku industriju u kojoj će žene imati jednake prilike kao i muškarci. Ne samo to, cilj je potaknuti mlade žene da odaberu upravo ovu industriju za izgradnju karijere.

Konferencija potiče liderice u građevini

Konferencije u organizaciji Women in Adria osim što rade na osnaživanju, umrežavanju i dijeljenju iskustava također se bave identifikacijom i promocijom budućih liderica u korporativnom svijetu i javnom sektoru. Buduće liderice kojeg proglašava stručni tim simbolično se nazivaju Future leaders. Ovoga puta Future leaders će biti proglašene iz područja građevine kako bi se potaknula vidljivost žena koje imaju potencijal doći na vodeće pozicije.  

Osim što je to priznanje za rad, Future leaders dobivaju veću vidljivost u poslovnoj zajednici, lakše napreduju unutar tvrtke te pridonose dobrom imidžu svojih poslodavaca. Glavni kriteriji odabira su sposobnost kreiranja inspirativne vizije razvoja vlastitog područja odgovornosti, razumijevanje liderske uloge u ostvarenju željene vizije, uspješno vođenje tima, konstruktivna suradnja s kolegama na istim razinama odgovornosti i s nadređenima te, naravno, ostvareni rezultati.

Women in Adria konferencije su namijenjene ženama u pojedinim industrijama i na pojedinim pozicijama, a to je slučaj i ovom konferencijom. Upravo takve specijalizirane konferencije imaju odlične povratne informacije sudionca jer žene imaju priliku čuti i podijeliti konkretna iskustva iz branše. Dugoročni cilj je kreiranje zajednice žena u građevini i povezanim industrijama.

Prijavite se na link: https://events.womeninadria.com/events/1-6-2021-konferencija-za-zene-u-gradevini-arhitekturi-geodeziji-i-povezanim-industrijama/

Event će se održati UŽIVO 01.06. od 08:30h na lokaciji Avant Garden, Magazinska ulica 16, Zagreb.