LG-eve dizalice topline

 

16/11/2021

Dok cijene energenata rastu, razmislite o ugradnji dizalice topline i smanjite troškove

Hladni zimski dani su stigli, a s obzirom na porast cijene energenata sve se češće pitamo kako istovremeno možemo smanjiti potrošnju energije, umanjiti mjesečne račune za grijanje i čuvati okoliš. U hrvatskim kućanstvima troškovi za grijanje predstavljaju i do 75% ukupnih režija te je možda vrijeme za ulaganje u isplativiji sustav grijanja. Prilikom zamjene starog ili za potrebe novog sustava grijanja u obzir svakako treba uzeti LG-eve dizalice topline zrak-voda koje predstavljaju sveobuhvatno rješenje grijanja, hlađenja te opskrbe toplom potrošnom vodom. Dizalice topline tako predstavljaju moderno i troškovno učinkovito rješenje te za svoj rad koriste čak 75 posto obnovljivih i besplatnih izvora energije (zrak) i samo 25 posto električne energije.

Koriste besplatnu energiju iz zraka

LG-eve dizalice topline iz linije Therma V obavljaju istu zadaću kao bojler na plin ili loživo ulje, samo na energetski i troškovno učinkovitiji način. Najčešće se koriste u kombinaciji s podnim grijanjem, ali i s radijatorskim grijanjem te za opskrbu potrošnom toplom vodom. Mnoge su prednosti koje donose pa tako prilikom njihove ugradnje nisu potrebni skupi plinski priključci ili dimnjaci, a osim što štede energiju, značajno smanjuju i emisiju CO2.

Smanjuju troškove i do 60 posto

Učinkovitost dizalice topline u odnosu na plin veća je čak 4 do 5 puta, što znači da se troškovi grijanja za prosječnu kuću mogu smanjiti za 20 posto u odnosu na klasične plinske bojlere, a čak 60 posto u odnosu na uljne. Instalacija je zaista jednostavna i kad je riječ o novim objektima i ako se koristi s postojećim radijatorima i podnim grijanjem, a lako postaje dijelom i LG-evog pametnog doma u kojem su svi kućanski uređaji povezani preko besplatne aplikacije ThinQ. Tako jednostavno možete podesiti željenu temperaturu dok ste još na poslu kako biste se vratili u ugodno topli dom ili uključiti grijanje dok ste na putu kako biste spriječili smrzavanje cijevi ako je vanjska temperatura jako ispod nule.

„U Hrvatskoj je najviše obiteljskih kuća izgrađeno prije 1987. godine i one troše 70 posto energije za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode. Ugradnjom dizalice topline LG Therma V možemo značajno smanjiti potrošnju i do 60 posto. Osim toga, Osim toga, mogu se čak u potpunosti smjestiti u interijer (model s integriranim spremnikom PTV), odnosno u kupaonicu ili u hodnik ili gdje god korisnicima to najviše odgovara“, poručio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska.

Pristupačne su zahvaljujući subvencijama

LG-eve dizalice topline dostupne su kod svih LG-evih ovlaštenih partnera, odnosno u bolje opremljenim fizičkim i online trgovinama s opremom za grijanje i klimatizaciju. Ugradnja dizalica topline pametna je i dugoročno isplativa investicija, a uz to je i pristupačna zahvaljujući Javnom pozivu za energetsku obnovu postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu, koji je nedavno objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Maksimalna subvencija za ugradnju dizalica topline tako iznosi 48.750,00 kuna, a više informacija dostupno je ovdje.