Vikend s Orisom u Poreču: Predstavljamo predavače - Gianfranco Kozlović

10/05/2016

Predstavljamo vam predavače na Vikendu s Orisom u Poreču!

Gianfranco Kozlović uz suprugu Antonellu, vlasnik je Vinarije Kozlović te se ubraja među najpoznatije proizvođače vina u Istri čiji se proizvodi ističu vrhunskom kvalitetom koja je potvrđena na brojnim natjecanjima.

Obitelj Kozlović u vinskom je poslu od 1904., a Gianfranco i Antonella četvrta su generacija vinara. Mjesto na kojem se nalazi današnja vinarija - dolina Valle - ishodišna je točka iz  koje je sve i krenulo s jednim hektarom vinograda davne 1904. Ta ishodišna točka ostaje za sve Kozloviće "gene locus" i predstavlja okosnicu arhitektonskog projekta vinarije koji će na 2 200 m2  i tri kata artikulirati pulska Fabrika Željka Burića.

Prostor vinarije mulfunkcionalno sažima nekoliko premisa, onu glavnu - proizvodnju i njegovanje vina po najvišim tehnološkim standardima, turističku - oblikovanje konteksta i sadržaja za razvoj vinskog turizma, marketinšku - kreiranje vizualnog identiteta koji precizno i uvjerljivo pozicionira brand, te na kraju, duboko karakternu premisu Gianfranca Kozlovića, a to je uvažavanje prirode i (za)datosti krajolika. Izvedena u betonu i staklu vinarija se savršeno uklapa u pejzaž naglašavajući jedinstvo arhitekture i krajolika.