Promocija knjige arhitekta Krešimira Rogine

26/11/2018

Pozivamo vas na promociju knjige R/IN Architectural Enchiridion in the Age of Virality arhitekta Krešimira Rogine koja će se održati u petak, 30. studenog 2018., u 19 sati u Oris Kući arhitekture.

Knjiga u izdanju Meandar Medije (12x18 cm, 172 str., 5 c/b ilustracija) govori o stanju arhitektonske prakse današnjice kroz 69 inicirajućih zamisli, koana te predstavlja svojevrstan priručnik i pojmovnik za novo doba.

Uz knjigu će biti predstavljen i koncept Crnogorskog paviljona na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu s kojim izdanje koincidira.
 
BIO:
Krešimir Rogina (Rijeka 1959.) osvaja šest nagrada na Shinkenchiku i Central Glass natječajima u Tokiju i izlaže četiri puta na Venecijanskom bijenalu. Realizira niz objekata raznorodnih tipologija u okviru ureda Penezić i Rogina arhitekti za što dobiva više društvenih priznanja. Bavi se arhitektonskom teorijom i kritikom te je gostujući predavač na nekoliko sveučilišta. Osnivač je i koordinator ljetne škole arhitekture u Grožnjanu te osnivač i urednik stručne Biblioteke Psefizma. Također, Rogina je i suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. U posljednje se vrijeme bavi socijalnim inovacijama i kulturnim turizmom kroz male intervencije s velikim učincima.