Izložba Ive Erić: Statika slatkog: Šlag u Orisu

08/12/2022

Statika slatkog: Šlag u Orisu naziv je izložbe torti i slastica koja će se u predblagdanskom razdoblju od 15. do 17.12. održati u Oris Kući arhitekture te označiti prvu takve vrste na ovim prostorima.

Cilj izložbe je predstaviti torte kao jestiva umjetnička djela, otvoriti potpuno novi vidik i pogled na slastičarstvo i pokazati novi medij koji će naći svoje mjesto u umjetnosti.

Na izložbi će se moći pogledati modeli torti raznih oblika, veličina i tehnika dekoriranja, koje će biti predstavljene kao skulpture u prostoru, zaviriti u njihove presjeke i unutrašnjost te ih okusiti. Uz same torte, bit će izložene i fotografije autorice Marije Laća koje dokumentiraju proces izrade izloženih torti.

Otvorenje 15.12. zamišljeno je kao centralni događaj trodnevne izložbe na kojem će se moći probati izložene torte u nekoliko okusa, rastaviti i okusiti instalacija od 200 macaronsa, kao i druge slastice autorice uz druženje i piće.

O autorici:

Iva Erić je diplomirana arhitektica, poduzetnica i vlasnica tvrtke Šlag na kraju koja se bavi izradom visoko personaliziranih umjetničkih torti i sitnih slastica.

Šlag na kraju je kreativni projekt koji je započeo 2018. godine iz ljubavi prema slasticama i željom za dovođenjem nečeg novog i neobičnog na tržište, a od tada pomiče granice u slastičarstvu stvaranjem vizualno posebnih i izazovnih slatkih jela.

       

 

SPONZORI IZLOŽBE: