Izložba mladih izbjeglica Five Corners

 

23/06/2021

Borders:none s ponosom najavljuje otvaranje izložbe fotografija Five corners

Pridružite nam se ove srijede, 23. lipnja od 18:00 u Studiju Palm64 (Palmotićeva ul. 64a).

Five corners prikazuje odabir djela sudionika na prvom tečaju fotografije i storytellinga u organizaciji Borders:none udruge. 

Na tečaju koji je trajao od travnja do lipnja, sudjelovalo je pet učenika iz pet različitih zemalja. Istaknuti umjetnici su: Yoandris Acosta, Omar Algorie, Mohammed Alsalman, Mounir Esbai i Chandrelle Salamiat-Malonga. Tečaj je vodila Maja Rašić, uz pomoć volontera Álvara Martíneza Garcíje. 

O ORGANIZACIJI

Udruga Borders:none djeluje u području prava izbjeglica i njihovog uključivanja u lokalnu zajednicu. Širi cilj udruge je uključiti osobe pod međunarodnom zaštitom u zajednicu i senzibilizirati građane Republike Hrvatske prema njima. Aktivnosti koje udruga provodi su karijerno usmjeravanje i podrška u aktivnom traženju posla, socijalno mentorstvo,  neformalna edukacija u digitalnom području, programiranju, mekim i profesionalnim vještinama, inicijative za uključivanje u društvo i pravna pomoć. 

Mi u Borders:none vjerujemo u uključivanje kroz učenje novih vještina i upoznavanje ljudi sa sličnim interesima i strašću. Tako smo započeli i tečaj fotografije!

PROJEKT I UKLJUČIVANJA KROZ KREATIVNOST

Ovaj projekt, kao dio projekta Europskih snaga solidarnosti, usmjeren je promicanju solidarnosti i važnosti aktivnog sudjelovanja u podršci pridošlicama u njihovom uključivanju. 

Ovo je bio naš prvi tečaj usmjeren na kreativne vještine i izražavanje. Cilj tečaja bio je da se studenti izraze kroz kreativnost i nauče osnove fotografije.

Naši su tečajevi specifični jer razvijaju vještine potrebne za tržište rada. S druge strane, čak i ako ne dođe do zaposlenja po završetku tečajeva, sudionici razvijaju vrijedne vještine kao što su rješavanje problema, kritičko razmišljanje, digitalne vještine, komunikacija i rad u skupinama. 

Izložbom, kao krajnjim rezultatom projekta želimo podijeliti radove naših učenika sa širom javnošću. Sudjelovanje u životu lokalne zajednice kroz ovakve i slične aktivnosti važan je aspekt uključivanja izbjeglica u zajednicu i stvaranja interkulturalnog dijaloga. 

Na otvaranju, uz hranu i piće, navečer će svirati DJ Mrle. Ako iz bilo kojeg razloga propustite ovaj događaj, izložba će biti postavljena u Palm64 do 7. srpnja. Radno vrijeme je: nedjelja-petak, 22-18h.