Sea Shepherd u Oris Kući arhitekture

20/11/2019

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da svojim dolaskom uveličate obilježavanje osnutka Sea Shepherd Hrvatska koje će se održati u četvrtak, 28.11., u 19 sati u Oris Kući arhitekture.
 
Što je i tko su Sea Shepherd, na koje sve načine se bore za očuvanje Oceana, što se događa u Jadranu, koje su prioritetne teme, na koji način djelovati u svrhu opstanka života podmorja? 
 
Informirajte se, pitajte, saznajte na koji način možemo spasiti more i podržite najkonkretniju svjetsku organizaciju za zaštitu i očuvanje mora. 
Druženje uz vegan catering Simple green by Jelena i degustaciju vina, uz muzičku pratnju The Blondes. 
 
TKO SU SEA SHEPHERD?

1977.  Kapetan Paul Watson je osnovao udrugu Sea Shepherd u svrhu borbe za zaštitu mora i njegovih stanovnika. Od tada do danas, Sea Shepherd je najaktivnija i najuspješnija organizacija za zaštitu Oceana i morske faune. Flota Sea Shepherd-a se sastoji od 13 brodova s posadama volontera iz cijeloga svijeta, te je najveća privatna flota na svijetu, koja danonoćno dežura na morima i oceanima. Sea Shepherd ne protestira, već reagira, koristeći taktike i direktne akcije u svrhu istrage, dokumentiranja i sprečavanja ilegalnih aktivnosti koje uzrokuju štetu oceanima. 
 
Posljednjih 40 godina nižu se akcija za akcijom, svuda po svijetu, npr. u Kanadi protiv masakra tuljana, Farski otoci protiv masakra kitova, borba protiv ilegalnog ribolova u Mediteranu, akcije za sprečavanje ubijanja dupina u Japanu, zaštita vaquita dupina u meksičkom zaljevu i brojne druge. 
Ipak najpoznatiji projekt je onaj u Pacifiku, gdje se više od 10 godina aktivno vodi borba protiv komercijalnog lova kitova japanske flote, maskiranog u istraživanja u znanstvene svrhe. Svake godine, Japanci traže bar 1000 kitova da bi im ulov bio komercijalno isplativ, ali zahvaljujući Sea Shepherd-u, onemogućeni su da bezbrižno love te su praktički primorani odustati. Oko 5000 kitova je direktno spašeno i slobodno otplivalo u Ocean. 
Sea Shepherd postoji i djeluje zahvaljujući vlastitim kampanjama, volji i podršci svakog pojedinog volontera i donatora. 
Za više informacija o radu SS Global posjetite stranicu www.seashepherd.com.