Večeri u Orisu: DAVOR BUŠNJA & MORE ARHITEKTURE Jašionica - Gruntovnica

11/06/2024

U ponedjeljak, 17. lipnja, s početkom u 18 sati pridružite nam se u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) na predavanju Večeri u Orisu s Davorom Bušnjom.
 
Davor Bušnja diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine. Autor je više projekata koji su nominirani i nagrađeni strukovnim domaćim te međunarodnim priznanjima. Kontinuirano sudjeluje na javnim urbanističko-arhitektonskim natječajima na kojima dobiva više nagrada i priznanja od kojih se najviše ističe prva nagrada za izradu idejno urbanističko-arhitektonskog rješenja Trga pravde u Zagrebu (sa Zrinkom Mrković-Mračić i Vedranom Škopcem). Docent je na katedri za arhitektonsko projektiranje na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Vodi arhitektonske urede u Dubrovniku i Zagrebu.
 
U Oris Kući arhitekture predstavit će projekt rekonstrukcije Jašionice u Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu (Gruntovnica) na lokaciji budućeg Trga pravde. Projekt Jašionice nagrađen je UHA-inom godišnjom Nagradom Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva te godišnjom Nagradom Ministarstva kulture i medija RH Vladimir Nazor za najbolje umjetničko ostvarenje u polju arhitekture.
 
Predavanje i razgovor u sklopu Večeri u Orisu organizirani su u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata i programom Out&About fondacije Mies van der Rohe, povodom predstavljanja 40 projekata koji su ušli u uži izbor za nagradu EUmies Award 2024. 
 
Nakon zanimljivog predavanja i rasprave, ostanite na druženju u ugodnoj atmosferi, uz degustaciju vina!
 
Ulaz na predavanje je slobodan.

 

GLAVNI SPONZORI

   

SPONZORI

   

   

PARTNERI