Izložba Boža Benića Tanzanija u srcu

 

28/04/2019

U utorak, 7. svibnja 2019., u 19 sati u Oris kući arhitekture održat će se otvorenje izložbe fotografija Boža Benića naziva Tanzanija u srcu.
 
Na izložbi će biti predstavljene fotografije dubrovačkog arhitekta Boža Benića, koje su snimljene tijekom autorova volonterskog angažmana u Africi. Kao volonter udruge Kolajna ljubavi, Benić je u Tanzaniji boravio u dva navrata. Od lipnja do kolovoza 2015. godine bio je voditelj Sirotišta sv. Ante u Songei i koordinator programa Kumstva kojim udruga potpomaže školovanje više od tisuću djece i mladih diljem zemlje. U siječnju 2018. vraća se u Tanzaniju zbog izgradnje vodoopskrbnog sustava u Župi sv. Franje Asiškog u selu Monduli Juu na sjeveru zemlje. Riječ je o projektu koji je financiran sredstvima prikupljenima u sklopu humanitarne akcije Dubrovnik za Afriku: kap vode - ocean ljubavi, a koju je pokrenuo u suradnji sa Župom sv. Mihajla u Dubrovniku. Cilj izložbe je upoznati javnost sa životom u Tanzaniji i djelovanjem udruge Kolajna ljubavi. 
 
Izložba je realizirana u suradnji Dubrovačkih muzeja i Oris kuće arhitekture, te uz potporu Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Udruge Kolajna ljubavi i Župe sv. Mihajla iz Dubrovnika, a ostaje otvorena do 25. svibnja 2019.

 

O AUTORU: 

Božo Benić (Dubrovnik, 1987.) diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao stipendist europskog programa za mobilnost Leonardo da Vinci stručno se usavršavao u španjolskom uredu Menis Arquitectos na Kanarskom otočju. Osnivač je i voditelj arhitektonskog studija u Dubrovniku, te doktorand na doktorskom znanstvenom studiju Arhitektura i urbanizam Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Od 2016. godine predsjednik je Društva arhitekata Dubrovnik i član Predsjedništva Udruženja hrvatskih arhitekata. Kao volonter udruge Kolajna ljubavi u dva je navrata boravio u Tanzaniji, prvi put od lipnja do kolovoza 2015. i drugi put u siječnju 2018. gdje je bio angažiran kao voditelj Sirotišta sv. Ante u Songei, te koordinator programa Kumstva kojim udruga potpomaže školovanje više od tisuću djece i mladih diljem zemlje. Krajem 2016. sa Župom sv. Mihajla organizira humanitarnu akciju Dubrovnik za Afriku: Kap vode - ocean ljubavi, u sklopu koje je prikupljeno 30.000 eura i izgrađen vodoopskrbni sustav u Župi sv. Franje Asiškog u selu Monduli Juu na sjeveru zemlje. U pripremi mu je autobiografska putopisna knjiga o volonterskom iskustvu i životu u Tanzaniji.