Konferencija "Europska filantropija za pravednu trostruku tranziciju"

05/04/2024

Zaklada "Kultura nova" i mreža Philea organiziraju u Zagrebu konferenciju o europskoj filantropiji i pravednoj trostrukoj tranziciji u umjetnosti i kulturi.

Po prvi puta u Zagrebu će se okupiti neke od najutjecajnijih i najznačajnijih europskih zaklada koje podržavaju umjetnost i kulturu te predstaviti svoj angažman u osnaživanju njihove ekološke održivosti, društvene pravednosti i digitalne prilagodljivosti. 

Upoznajte vodeće europske stručnjake iz filantropije i umjetnosti koji će predstaviti najnovije trendove i inovacije u trostrukoj tranziciji.

Zaklada "Kultura nova" u suradnji s Philea Forumom financijera za umjetnosti i kulturu organizira konferenciju "Europska filantropija za pravednu trostruku tranziciju" koja će se održati u četvrtak, 18. travnja 2024. od 14.30 do 19.30 sati u Oris Kući arhitekture (Ul. kralja Držislava 3) u Zagrebu.

Programski fokus konferencije usmjeren je na istraživanje praksi trostruke (socijalne, digitalne i ekološke) tranzicije u području kulture i umjetnosti koje su potaknule ili podržale filantropske institucije. Na konferenciji će sudjelovati predstavnici europskih zaklada, među kojima su André Wilkens (Europska kulturna zaklada), Dina Vester (Zaklada Bikuben), Ignasi Miró Borras (Zaklada La Caixa), Klaus Fruchtnis (Zaklada Daniela i Nine Carasso), Lauri Alaviitala (Zaklada KONE), Nino Klinger (Zaklada Allianz), Vanessa von Richter (Zaklada Anouk) i drugi. Oni će tijekom tri panel diskusije predstaviti različite primjere podrški za integraciju pravedne trostruke tranzicije u kulturi i umjetnosti. Njihovi primjeri dobre prakse mogu poslužiti kao inspiracija i motivacija za razvoj filantropije u kulturi i umjetnosti u Hrvatskoj.

Konferenciju će moderirati Andrea Čović Vidović (voditeljica medija za Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj), a službeni jezik je engleski. Program konferencije nalazi se ovdje.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali se zbog ograničenog broja mjesta potrebno registrirati na poveznici.