ORIS ONLINE: ZDL

13/12/2023

Danas,  14. prosinca 2023. od 18 sati na Youtube kanalu Oris Kuće arhitekture pogledajte razgovor s partnerima u riječkom arhitektonskom studiju ZDL - Sinišom Zdjelarom i Antonijom Plavotić. Moderatorica razgovora je Ida Križaj Leko.                                                                       

       
 
ZDL je arhitektonski studio koji se kroz opću arhitektonsku praksu susreo s najširim brojem arhitektonskih tipologija koje se u mjerilima kreću od mikro lokala i prefabriciranih smještajnih jedinica, preko obiteljskih vila i stambenih zgrada do objekata javne, društvene i sportske namjene (marine, sportski kampovi, stadioni, muzeji, bolnice, hotelski kompleksi). Od 2018. godine prisutni su i u Srbiji s uredom u Beogradu. 
Među nagradama ističe se prva nagrada za hotel Grabovac na Plitvičkim jezerima, treća nagrada za Paromlin - gradsku knjižnicu u Zagrebu, longlisted priznanje Dezeen za poslovnu zgradu Cedar u Kastvu.
Siniša Zdjelar - osnivač i partner u ZDL-u, rođen 1978. godine u Rijeci u kojoj završava osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. Arhitektonski smjer pri tehničkom fakultetu u Trstu upisuje 1996. godine gdje i diplomira s izvrsnim uspjehom 2003. godine. Tijekom profesionalnog rada osvaja brojna priznanja i nagrade na javnim arhitektonskim natječajima.
Antonija Plavotić - mlađa partnerica u ZDL-u, rođena 1981. godine u Rijeci. Osnovnoškolsko i srednješkolsko obrazovanje završava na Rabu, nakon kojeg 2000. upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu na kojem diplomira s odličnim uspjehom. Prvo profesionalno iskustvo započinje u uredu sa Sinišom Zdjelarom i kroz godine stječe iskustvo i povjerenje da postane mlađa partnerica u ZDL-u, u čijem timu osvaja mnoga arhitektonska priznanja i nagrade.
 
POKROVITELJ
 
       

SPONZORI