Večeri u Orisu: IVANIŠIN.KABASHI.ARHITEKTI Hotel u Praškoj

21/05/2024

U ponedjeljak 27. svibnja, s početkom u 18 sati pridružite nam se u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3) na predavanju Večeri u Orisu: Ivanišin.Kabashi.Arhitekti – Hotel u Praškoj.
 
Moderator: Ante Nikša Bilić
Gosti: Renata Waldgoni, Katarina Ivanišin Kardum, Rok Ercegovič
 
O arhitektima:
 
Arhitektonski projektni ured IVANIŠIN. KABASHI. ARHITEKTI osnovali su Krunoslav Ivanišin i Lulzim Kabashi u Dubrovniku i Zagrebu 2003. godine. Projektirali su i izveli građevine različitih mjerila i namjena za privatne, javne naručitelje te sudjelovali i pobijedili na više natječaja u Hrvatskoj i inozemstvu. Krunoslav Ivanišin doktor je znanosti, izvanredni profesor arhitektonskog projektiranja na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 
Njihova ostvarenja stambene arhitekture pet puta su nominirana za Nagradu „“Drago Galić“ koju su dobili 2020. godine za Villu u pogledu u Dubrovniku. Predavali su i izlagali na hrvatskim i međunarodnim institucijama, uključujući i Međunarodnu izložbu arhitekture na Venecijanskom bijenalu 2010. godine. 
Odabrane projekte predstavili su na izložbi Projekti i stvari u Oris Kući arhitekture 2021. godine te su tom prigodom izdali istoimenu knjigu. S njima danas projektiraju i grade arhitekti/ce Iva Ivas, Jelena Šošić, Ivan Mostahinić, Lovro Markus i Petar Planinić. 
 
Na predavanju u sklopu Večeri u Orisu razgovarat će o tome kako se projekt materijalizira, o odnosu arhitekture, slika i crteža te o interpolaciji i kontekstu zagrebačkog Donjeg grada. 
 
Ulaz na predavanje je slobodan.
 
 
SPONZORI