DA!Festival 05.05. - 21.05.2023.

04/05/2023

Pozivamo vas na ovogodišnji DA!Festival na kojem će se održati 9 radionica, 12 predavanja, paneli, filmske projekcije te puno zabave!

Predavanja ovogodišnjeg DA! festivala uključit će širok spektar područja i tema — od arhitekture do game developmenta. Sva predavanja bit će održana isključivo uživo i to u srcu grada, prostorima Studija dizajna u Frankopanskoj 12. Ove godine priprema se šarolika paleta radionica, pa će posjetitelji imati priliku iskušati se u raznim područjima kao što su klesanje kamena, keramika ili uvezivanje knjiga i kreiranje vlastitih modnih komada. Radionice će se održati u prostorijama Studija dizajna ili u ateljeima i radionama voditelja radionica. Zabavni dio uključit će, između ostaloga, party, kviz, filmove i izlet izvan Zagreba.

Prvi vikend počinje partijem otvorenja i tombolom, a idući dan počinje i sam edukativni program - radionice sitotiska Ivana Kovačevića, klesanja kamena Marka Hrastovca, zvuka Sare Salomon i Uvezionice.

U subotu 6/5/23 predavanje će održati o arhitekturi i pokretnim slikama arhitekt Alen Kostrenčić, nakon čega će se predstaviti umjetnički kolektiv KUĆĆA te dizajn studio ĐKĆ. U nedjelju 7/5/23 Crystal Clean održat će predavanja Get outside the box, a slijede arhitektica Kristina Škrokov te fotograf Ivan Gundić.

Drugi DA! Vikend započinje u petak 12/5/23 odlaskom u prostore reGalerije, a u 18.00 H u prostoru Urania arhitektonskog studia 3LHDa održat će se film i analiza filma Živi bili pa vidjeli. Subota 13/5/23 donosi radionice keramike Lidije Boševski u njenom ateljeu Owl, fotografska radionica Denisa Butorca te upcycling stare odjeće i pridavanje joj novih vrijednosti Nataše Mihaljčišin. Nakon toga slijedi program predavanja - arhitektice Marine Zajec, dizajn Studija Rut te arhitektice Tajane Levojević. U nedjelju 14/5/23 Agata Lučić vodi radionicu naziva Izradi svoj fanzin "Ogledalo bez mana", a Petra Pavetić Kranjčec vodi radionicu cijanotipije, to jest otiska svjetlom. Predavanja ove nedjelje su dizajnera Svena Sorića, mlade dizajnerice i ilustratorice Josipe Tadić te okrugli stol Razvijača igara.

Zadnji vikend donosi panel o studentskim inicijativama na kojima sudjeluju članovi Ease, Design Huba i Skice, a održat će se u prostorima DAZA. Iza razgovora slijedi kviz i druženje. Festival zatvaramo proglašenjem pobjednika studentske izložbe radova u subotu te završnim druženjem 20/5/2023.