DANI ARHITEKTURE SARAJEVO 2021

 

25/08/2021

 

Nakon preskočene prijestupne 2020. godine, Dani arhitekture se vraćaju u Sarajevo i u offline formi 2021. godine! 
 
Ovogodišnji Dani arhitekture održat će se od 17. do 19. rujna, s otvorenjem na Trgu kulture Jurislav Korenić ispred Pozorišta mladih, dok će za vrijeme vikenda biti održana predavanja, diskusije i izložbe u kinu Meeting point. 
 
U večernjem terminu u petak 17. rujna, ispred Pozorišta mladih, bit će otvoreno izdanje Dana arhitekture za 2021. godinu. Nakon službenog otvorenja posjetitelji će uživati u sadržajima i u odličnoj atmosferi završiti prvu večer najvećeg arhitektonskog festivala u Bosni i Hercegovini. Istu večer bit će otvorena izložba „Adaptabilni životni prostori, epizoda 1: COVID-19“, kao i izložba arhitektonskih fotografija Faruka Pinje. 
 
Subota 18. rujna, od 11 sati, rezervirana je za tridesetominutna predavanja: Hubert Klumpner, Roland Krebs i Michael Walczak, Mat Barnes, Melike Altinisik i NFO Arhitekti. Svaki blok predavanja bit će zaključen panel diskusijom i razgovorom s predavačima, a posjetitelji ćr imati priliku postaviti svoja pitanja.
Završni dan festivala, nedjelja, 19. rujna, također će sadržavati dva bloka predavanja: predstavljanje Future Architecture platforme, predstavljanje Srpskog paviljona u Veneciji, predavanje Relje Ivanića te prikazivanjedokumentarnog filma o Danima arhitekture - Symmetries. Posljednji blok predavanja donosi prezentacije Urban rooms of Sarajevo, Bernarda Bostijančića i studija Trokut, nakon čega će uslijediti i panel diskusija sudionika i publike. 
 
Tijekom festivala bit će dodijeljena i Fresh+Bold nagrada, tradicionalna nagrada Dana arhitekture. 
  
Ulaznice za predavanja se mogu rezervirati putem web stranice festivala www.daniarhitekture.ba

 

Dani arhitekture/ Days of architecture
Sarajevo, Bosna i Hercegovin
a
edin@daniarhitekture.ba
www.daniarhitekture.ba