Izložba arhitektonskog ureda SKROZ

 

02/09/2019

Pozivamo Vas na predavanje i otvorenje izložbe arhitektonskog ureda SKROZ koje će se održati 10. 9. u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3). Predavanje počinje u 19 sati, a otvorenje izložbe ''SKROZ'' u 20 sati. Izložbu možete razgledati od 10. 9. - 28. 9. 2019.
 
Od ideje do realizacije, projektantski proces rijetko ostaje čist, kontinuiran i jednoznačan. Često suočeni s raznim ograničenjima u djelovanju, balansiranjem i žongliranjem na rubu arhitekture - hakiranjem prostora, improvizacijom, humorom, projektiranjem u hodu te rastezanjem okvira, arhitektonski ured SKROZ želi ostvariti  željeni iskorak u arhitekturi, pogotovo u situacijama gdje se to naizgled čini nemogućim.
 
SKROZ nema malih i velikih projekata, niti malih i velikih investitora, jedino što je zajedničko svim projektima je jednaka predanost arhitekata kojom nastoje otkriti skriveni potencijal dobivenog zadatka.
Prikazom odabranih, tipološki i mjerilom različitih projekata i pristupa na izložbi se prikazuju SKROZ procesi djelovanja.
 
Studio SKROZ u svom radu obuhvaća prvenstveno elemente arhitekture i urbanizma, ali i produkt i grafičkog dizajna. Uz redovno izlaganje na salonima arhitekture i niza nagrada na arhitektonskim natječajima, dobitnici su stručne nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata Bernardo Bernardi, nagrade Ministarstva kulture za cjelokupno arhitektonsko ostvarenje Vladimir Nazor, inozemne nagrade za dizajn ICOGRADA Excellence Award (s Damirom Gamulinom, Igorom Presečanom i Zvonimirom Kraljem) za projekt Gradske knjižnice u Labinu 2013. / 2014., te su za isti projekt nominirani za više nagrada (Piranesi, Mies Van Der Rohe, Grand Prix Salona). 2017. godine projekt kampa Punta Nova na Pagu (strateški projekt RH) osvojio je nagradu ARTUR (arhitektura u turizmu) u kategoriji idejnih projekata. Na Salonu arhitekture Novi sad 2018. osvojili su priznanje za projekt Kokošvaroš u kategoriji Arhitektura, priznanje u kategoriji Interijer za projekt Sobe Tajni, te glavnu nagradu u kategoriji eksperiment u arhitekturi za projekt Urbani okviri. Projekt Kokošvaroš osvojio je nagradu za cjeloviti projekt/proizvod na bijenalnoj izložbi 2017. / 2018. HDD-a s Maša Vukmanović Creative Studiom, dok je na Sarajevskim danima arhitekture dobio nagradu FRESH+BOLD. 2019. godine poslovna zgrada u Rakovom potoku odabrana je kao predstavnik Hrvatske u kategoriji javnih i poslovnih građevina za Međunarodnu građevinsku nagradu CEMEX.
SKROZ je formiran kao logičan nastavak dugogodišnje uspješne suradnje njegovih osnivača – Margite Grubiša, Marina Jelčića, Daniele Škarice i Ivane Žalac, a tijekom 10 godina djelovanja puno mladih i perspektivnih profesionalaca je doprinijelo stvaranju SKROZ arhitekture.

SKROZ Facebook: https://www.facebook.com/skrozarchitecture/


  Sponzori: